Γιατί αναλαμβάνουμε Etwinning έργα;

etwinningsmall.pngΓιατί αναλαμβάνουμε Etwinning έργα;

·        Η Λεόντειος Σχολή, από ιδρύσεώς της, είναι μέλος μιας παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας χριστιανικών σχολείων που ανήκουν στο καθολικό τάγμα των Μαριανών Αδελφών (Maristes). Στο σχολείο μας ο μαθητής διδάσκεται τις αναλλοίωτες πανανθρώπινες αξίες της ευσέβειας, της κατανόησης, του σεβασμού και της ανιδιοτελούς αγάπης προς τον συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα ή ιδεολογία, αναπτύσσει τη συνείδηση του ευρωπαίου πολίτη και αισθάνεται υπεύθυνο μέλος της ευρύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας μέσα από την επικοινωνία και την ανταλλαγή με ξένους συνομηλίκους του, χωρίς να απεμπολεί την ελληνική του ταυτότητα ή να εγκλωβίζεται σε εθνικιστικούς φανατισμούς.

 

·        Ενσωματώνοντας ένα έργο eTwinning  στο πρόγραμμα σπουδών:

 

üοι μαθητές/τριές μας μαθαίνουν μαζί με άλλους μαθητές και από άλλους μαθητές.

üοι μαθητές/τριές μας γνωρίζουν τη στιγμή που επιτελούν μια εργασία τον λόγο για τον οποίο την επιτελούν. Οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και η μάθηση βιωματική.

üμαθαίνουν να επικοινωνούν με άλλους Ευρωπαίους, να κάνουν πλάνα και επιλογές, να παίρνουν αποφάσεις από κοινού, να επιχειρηματολογούν και να συμβιβάζονται. Μεταβαίνουν έτσι από τη μηχανική αναπαραγωγή γνώσεων στη δημιουργική μάθηση.

üΑυτός ο τρόπος εργασίας μιμείται την ενήλικη ζωή, προσφέροντας ουσιαστικά εφόδια στους μαθητές/τριες για την ενηλικίωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ  ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

·        Σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα ΑΠΔΠΧ, οι φωτογραφίες αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Για την ασφάλεια και προφύλαξη των μαθητών/μαθητριών μας απαγορεύεται η ανάρτηση φωτογραφιών και video με μαθητές/τριες σε διάφορες ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι φωτογραφίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας δεν συνδυάζονται με προσωπικά στοιχεία των μαθητών/τριών μας, ούτως ώστε να μην εκτίθενται  σε σοβαρούς κινδύνους από κακόβουλους χρήστες. Όταν προβάλλουμε φωτογραφίες από δράσεις ή εκδηλώσεις μας, επιλέγουμε κυρίως ομάδες μαθητών/τριών, και όχι ατομικές φωτογραφίες, και γίνεται θόλωση των προσώπων. Δεν  χρησιμοποιούμε τα ονόματα των μαθητών. Σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η ανάρτηση των φωτογραφιών με φανερά τα πρόσωπα, ή η αναγραφή των ονομάτων στην ιστοσελίδα του σχολείου ή σε άλλες ιστοσελίδες εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, προηγείται έγγραφη γονική άδεια πριν από τη χρήση φωτογραφιών.

·        Αντίστοιχα, ζητάμε την ενυπόγραφη συναίνεση των γονέων όταν πρόκειται για βιντεοσκόπηση του παιδιού τους. Στην περίπτωση ευρωπαϊκών δράσεων (π.χ. eTwinning), οι βιντεοσκοπήσεις των μαθητών γίνονται με καλυμμένα τα πρόσωπα (π.χ. μάσκες) είτε με τις πλάτες γυρισμένες για να αποφύγουμε την έκθεση των μαθητών στο διαδίκτυο.

·        Όλοι οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται και επιμορφώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από διάφορους φορείς ως προς τη χρήση των Νέων Τεχνολογιών. Τέτοια σεμινάρια μπορεί να είναι οργανωμένα από το ίδιο το σχολείο για την επαγγελματική και εκπαιδευτική εξέλιξη του διδακτικού προσωπικού, π.χ. ως προς τη χρήση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας moodleως εργαλείο στη σχολική τάξη, ή και από φορείς του υπουργείου Παιδείας, π.χ. επιμόρφωση 3/6μηνης διάρκειας και απόκτηση πιστοποίησης α’ και β’ επιπέδου στα ΤΠΕ, σεμινάρια εκμάθησης του moodle. Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, onlineσεμινάρια και συνέδρια που οργανώνονται μέσω του eTwinning. Το eTwinning προωθεί την χρήση των Νέων Τεχνολογιών στα σχολεία, διευκολύνοντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν τις τεχνολογικές δεξιότητές τους σε αυθεντικές καταστάσεις και να δημιουργήσουν πιο ουσιώδη και ενδιαφέροντα μαθήματα.

 

360 View- Εγκαταστάσεις

Εγγραφές 2018-2019

Επισκέπτες

mod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcountermod_jvcounter
38
127
38
4060
420433
54.163.53.153
5
0
5